Truescape Gaming Company

Online escape room - De Verloren Herinnering

Toen in maart 2020 ons land in lockdown ging vanwege de corona uitbraak, zaten wij net als veel andere escape room eigenaren met de handen in het haar. Om toch bezig te blijven besloten we met in totaal 18 escape rooms een online escape room te maken. Met onze gecombineerde krachten wisten we binnen 2 weken, op 29 maart 2020, ons spel “De Verloren Herinnering” te lanceren. Het spel werd zo’n groot succes dat onze servers binnen een week een zware upgrade nodig hadden om het aantal spelers aan te kunnen.

Thema: 2e wereldoorlog
Duur: 3 – 10 uur
Leeftijd: 10+
Locatie: Online

Datum: Maart 2020

Samenwerking: Creators United
Opdrachtgever: – 
Klant:

Rol: game design, grafisch, webdesign, beheer

Onze rol in de productie en het beheer van dit spel was heel veelzijdig. In het begin hebben wij een gedeelte van het grafische werk geleverd en waren wij verantwoordelijk voor de bouw van een gedeelte van de website. 

Het spel was volledig gebouwd in WordPress. Iedere puzzel/opdracht was een losse pagina welke werden verbonden met elkaar doormiddel van een plugin waarbij een goed ingevuld antwoord een link vormde naar de volgende puzzel in het spel. Het verhaal werd tussen de opdrachten door verteld doormiddel van audio, video en tekst.

Het spel heeft uiteindelijk zo’n 3 jaar online gestaan. Doordat vele van ons na de corona crisis zich weer gingen focussen op hun eigen bedrijf en er onderling geen consensus kon worden bereikt over het beheer van het spel, is deze begin 2023 offline gehaald.

In het nieuws

De verloren herinnering is door zijn succes een aantal keer in het nieuws geweest. Hieronder een kleine greep: