Truescape Gaming Company

Over ons

In 2015 opende wij vol trots onze eerste escape room in één van de pakhuizen op het historische Westelijk Handels Terrein in Rotterdam. Het was gelijk een succes en in de jaren die volgden hebben we vele bezoekers mogen ontvangen in onze thriller kamer “The Asylum“. 

In 2018 werd het Westelijk Handels Terrein verkocht en in december dat jaar moesten wij het pand verlaten. Wij gingen op zoek naar een nieuwe geschikte ruimte om de escape room voort te zetten. In Rotterdam bleek dat nog vrij lastig, maar al snel vonden wij een mooie ruimte in Breda waar de juiste vergunningen al aanwezig waren en wij snel weer aan de slag konden. Na een aantal maanden hard werken kon de vernieuwde “Asylum” halverwege 2019 open. Begin 2020 opende wij een tweede activiteit: de Splatter Room. Een ruimte ingericht met blacklights waarin onze bezoekers zich volledig konden uitleven met fluoriserende verf. Niet alleen met een kwast op een schildersdoek, maar ook met spuiten, waterpistolen en waterballonnen gevuld met verf. Alles kon en alles mocht. 

Helaas was dit allemaal van korte duur. In maart 2020, nog geen jaar na onze opening in Breda, moesten we alweer dicht vanwege de corona lockdown. 
Helaas viel de referentie periode voor de coronasteun precies met onze verhuizing en ook nog zonder coulante verhuurder, raakte onze buffer aardig leeg. Met de onzekerheden van dat moment hebben we in 2021 besloten het huurcontract niet te verlengen. In juni 2021 zijn we nog precies 1 maand open gegaan, om daarna alles af te breken. 

Gelukkig bracht de coronacrisis ook mooie dingen. Een hoop mede escape room eigenaren waren niet van plan stil te zitten in de lockdown. Met eigenaren en meedewerkers van in totaal 18 escape rooms uit Nederland, maakte wij in 2 weken tijd een online escape room genaamd “De Verloren Herinnering”. Met zoveel man wisten we ook de media te bombarderen en dit bracht ons spel landelijke bekendheid. 

We benoemden onzelf Creators United. Samen hebben wij in de coronaperiode meer spellen gemaakt en ook bedrijven vroegen ons spellen voor hun te maken. Dit heeft ons destijds hele leuke projecten opgeleverd. Na de lockdown gingen veel escape rooms weer open en steeds meer mensen stapten uit de groep. Helaas gunde we geen van allen het beheer en de verantwoordelijkheid voor de gemaakte spellen. Hierdoor hebben we moeten besluiten alle spellen offline te halen. Hierdoor is de meest populaire online escape room van Nederland inmiddels zelf een verloren herinnering.

Samen met 2 andere escape room eigenaren zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan onder de naam: Escape Gifts. We hebben al vele leuke projecten mogen doen. Varierend van een online escape game voor 2000 spelers tegelijk, tot het maken van een mobiele escape room voor kinderen over duurzaamheid. 

Sinds de sluiting van onze fysieke escape room is Truescape een eenmansbedrijf. Of er in de toekomst nog een fysieke escape room van ons zelf komt is onwaarschijnlijk. Wel zijn we veel aan het samenwerken met andere escape rooms en evenementen bureau’s. Ook staan we open voor leuke opdrachten.